Silakkamarkkinat avataan sunnuntaina 6.10.

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Helsingin Kauppatorilla 6.–12.10.2019. Kauppatori, Kolera-Allas ja Lyypekinlaituri täyttyvät kalastajista, syyssesongin herkuista ja monipuolisesta ohjelmasta sunnuntaista lauantaihin. Avajaispäivänä kokoontuu perinteinen Silakkaraati. Majakkalaiva Vingan kannella on tarjolla musiikkia, ruokaa ja juomaa.

Avajaispäivän juhlallisuudet alkavat Majakkalaiva Vingan lavalla Kauppatorilla sunnuntaina 6.10. klo 10.30 Kartanon laulun kuoroesityksellä. Vuonna 1926 rakennettu majakkalaiva toimii vuoden 2019 Silakkamarkkinoiden ohjelmalavana ja tapahtumapaikkana.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki avaa Silakkamarkkinat klo 11.00. 

Perinteinen Silakkaraati kokoontuu klo 11.30–14.30 maistelemaan markkinoilla mukana olevien kalastajien tuotteista perinteiset maustekalat ja silakkayllätykset. Voittajat julkistetaan Vingan kannella klo 15.45. 

Tänä vuonna Silakkaraadissa ovat Suomen vapaa-ajankalastusmuseon projektipäällikkö Sirpa Glad-Staf, ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen, Stadiluotsi Jarkko Laaksonen, kaupunginvaltuutettu Sami ”Frank” Muttilainen, toimittaja Sakari Nupponen, Energiateollisuuden viestintäpäällikkö Jukka Relander ja yrittäjä Janne Saarikko.

Vingan kannelle asettuu niin ikään The Helsinki Distilling Companyn baari, josta saa kylmää ja lämmintä juomaa ja pientä syötävää. Lisäksi Vingan lavalla kuullaan musiikkiohjelmaa. Klo 11.20 ja 14.00 esiintyy Vallilan Tango. Isäntänä toimii tunnettu kalamies ja eräopas, juontaja-toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Avajaispäivänä soudetaan myös kirkkoveneillä Silakkasoutu Töölönlahdelta Kauppatorille. Puhtaiden lähivesien ja Itämeren hyväksi järjestettävän soudun järjestää Finlandia Hall Rotaryklubi. Soutajat rantautuvat Kauppatorille klo 12.

Perinnepurjelaivat Albanus, Vivan, Olga, Joanna Saturna ja Valborg ovat paikalla koko Silakkamarkkinaviikon ja tarjoavat mitä parhainta kalakeittoa ja muita sesongin herkkuja.

Tutustu Silakkamarkkinoiden ohjelmaan »