Kauppatorin merellisessä maisemassa järjestettävät Stadin Silakkamarkkinat ovat mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä, joka viitoittaa tapahtumaa kehittymään entistä ympäristöystävällisemmäksi.

Ympäristötyö rakentuu pitkäjänteisesti askel askeleelta. Tavoitteenamme on kannustaa ja mahdollistaa kävijöitä toimimaan ympäristöystävällisesti tapahtumaa ennen ja tapahtuman aikana, sisällyttää ruokamyyjien kilpailutuskriteereihin biohajoavien tarjoiluastioiden käyttö, kiinnittää huomiota alihankkijoiden ympäristöasioihin sopimuksia laatiessa sekä viestiä ympäristötyöstä sidosryhmille.

Myös tapahtuman ohjelma tekee ympäristölle hyvää: esimerkiksi rotarylubien järjestämä Silakkasoutu soudetaan Itämeren hyväksi perinteiseen tapaan markkinoiden avajaispäivänä. Soudun keräystuotto lahjoitetaan Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistykselle.

Mitä sinä voit tehdä?

Silakkamarkkinoiden avajaispäivän kahvilamyyjät käyttävät vain biohajoavia astioita ja aterimia – voit siis heittää astiat biojäteastioihin, joita löytyy ruokailualueen läheisyydestä. Alueella on myös runsaasti sekajäteastioita, käytäthän niitä.

Helsingin Kauppatorille on helppo saapua. Voit hyödyntää hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä, kävellä tai pyöräillä. Pyöräilijöille löytyy pieni pyöräparkki Suomenlinnan lauttakopin vierestä ja lähin kaupunkipyöräpiste sijaitsee lähellä Havis Amandan aukiota.

 

 


tapahtuma_rgb