Silakkaraadin voittajat 2015

Avajaispäivän silakkaraati valitsi vuoden 2015 voittajat sunnuntaina 4. lokakuuta klo 15.

Parhaimman maustesilakan palkinnon voitti Leif Bergman Ahvenanmaalta. Toiseksi tuli Tage Gustafsson Hangosta muskotinkukalla maustetulla silakalla ja kolmaksi Pirjo Haapajärvi Hangosta.

Silakkayllätys -sarjassa voiton vei Pirkko ja Reima Salonen Taivassalosta tillisilakalla ilman lisäaineita. Kakkoseksi tuli Juha Välisalo Merikarvialta graavisilakalla ja kolmannen sijan sai Tage Gustafsson silakka a la Linda -annoksella, jossa mausteena oli ruohosipulia, sipulia, rosepippuria ja neilikkaa.

Lämpimät onnittelut kaikille voittajille! Ja kiitos mukanaolosta myös jokaiselle kalastajalle, joita oli tänä vuonna maustekalasarjassa 12 ja silakkayllätyksessä 23 osallistujaa.

Silakoita maisteltiin Havis Amandan juhlateltassa sunnuntaibrunssilla ja myös yleisö sai makupaloja. Raadissa vaikuttivat tänä vuonna ravintoloitsija Pekka Terävä, ruoka- ja oluttoimittaja Mariaana Nelimarkka, Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Stuba Nikula, Glorian Ruoka & Viini -lehden päätoimittaja Sanna Maskulin sekä kirjailija ja kansallispuistokummi Pirkko Saisio. Silakkaraadin juontajana oli Meri-Tuuli Lindström.