33. Marthaförbundet

Inledning

Finlands svenska Marthaförbund och Helsingfors svenska marthaförening deltar i Strömmingsmarknaden med välsmakande, hållbara fiskrecept och praktiska tips för en östersjövänlig vardag.

I vårt tält kan du testa om du känner igen våra inhemska smartfiskar och vinna en praktisk sopsorteringskasse som undanröjer också de sista problemen när du ska sortera förpackningsavfall. Lördagen den 8 oktober tjuvstartar vi firandet av den traditionsenliga finlandssvenska matkulturens dag – du får ta med dig det pinfärska matkulturmagasinet Havets smaker, fullt av recept och inspiration!

Vi är på plats på Strömmingsmarknaden hela veckan; söndag kl. 9-18, måndag-fredag kl. 10-18 och lördag kl. 10-16.

Är du är nyfiken på vad vi har på gång och vad det innebär att vara martha? Kom till vår myshörna på en kopp kaffe (ta gärna med en egen mugg!) och passa på att rycka våra sakkunniga i ärmen. Varje dag är nya sakkunniga på plats och ger tips om val i vardagen som är bra för både dig och Östersjön. Du får också träffa lokala marthor som gärna berättar om sin verksamhet.

Program:

Söndag: Välkommen till Marthaförbundets och Helsingfors marthaförenings tält på marknaden! Njut av en kopp kaffe, ta del av våra fiskrecept, lär dig mer om smartfisk och testa om du känner igen Östersjöns fiskar.

Måndag: Marlena Grönqvist, sakkunnig inom projektet Östersjön, delar med sig av praktiska tips om hur du kan främja en östersjösmart livsstil i vardagen.

Tisdag: I dag gästas Marthatältet av Sandra Mellberg, kostvetare och hushållsrådgivare på Marthaförbundet. Sandra kan allt om att tillreda så kallad smartfisk och delar med sig av läckra fiskrecept.

Onsdag: Cecilia Nyman är Marthaförbundets sakkunniga i miljö- och kemikaliefrågor och leder projektet Östersjön. Hon berättar om varför det lönar sig att plastbanta, och hur mindre plast i hemmet gynnar både ditt och Östersjöns välmående.

Torsdag: Idag får du träffa Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare och svamprådgivare på Marthaförbundet. Elisabeth är expert på att tillreda de små smartfiskarna – en delikatess om man bara har rätt teknik! Passa också på att ställa alla dina frågor om svamp.

Fredag: Toni Rautakoski är bagare och hushållsrådgivare på Marthaförbundet. Hör du till dem som blivit ivriga på surdegsbakning, eller är du nyfiken på att testa? Toni hjälper dig vidare och ger dessutom tips på goda fiskrätter.

Lördag: Vi tjuvstartar firandet av den finlandssvenska matkulturens dag, och delar gratis ut det efterlängtade matkulturmagasinet Havets smaker.

Kategorier

#Muut

Du kanske är intresserad