Tervetuloa Stadin Silakkamarkkinoille 2015!

Stadin Silakkamarkkinat 4.-10. lokakuuta 2015

Stadin Silakkamarkkinat avautuvat jälleen lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tapahtumapaikkana ovat merellinen Helsingin kauppatori ja sitä ympäröivät laiturialueet sekä Havis Amanda. Ohjelmaa järjestetään koko viikon ajan. Silakkamarkkinat ovat avoinna sunnuntaista perjantaihin klo 7-19 ja lauantaina klo 7-15.

Silakkamarkkinat vuodesta 1743

Stadin Silakkamarkkinat ovat yksi Suomen vanhimmista perinnetapahtumista vuodelta 1743. Tapahtuma vuosien mittaan muuttunut ruoanhakumatkasta yleisötapahtumaksi, jossa on esillä myös ruoka- ja saaristolaiskulttuuria, oheisohjelmaa sekä Helsingin merellisyyttä.

Silakkamarkkinat osa Helsingin ruokakulttuuria

Stadin Silakkamarkkinoiden järjestäminen siirtyi keväällä 2015 Helsingin Satamalta Helsingin Tukkutorille, joka vastaa torien ja kauppahallien, Teurastamon alueen sekä kaupungin ruokakulttuuristrategian kehittämisestä.

Tukkutorin tavoitteena on jatkossakin säilyttää Silakkamarkkinoiden perinteinen tunnelma ja tukea kalastajien elinkeinoa. Silakkamarkkinoista on muotoutumassa perinteisten markkinoiden ja myyntitapahtuman lisäksi kaikkien kaupunkilaisten juhla.

Silakkamarkkinoiden ohjelma laajenee

Helsingin kauppatorille kerääntyy viikon ajaksi kymmeniä kalastajia ympäri Suomea myymään tuhansia kiloja silakkaa. Perinteinen silakkaraati valitsee parhaan maustekalan ja uutuustuotteen eli silakkayllätyksen. Tänä vuonna tapahtumia on viikon jokaisena päivänä Havis Amadalle pystytetyssä teltassa. Perjantaina 9. lokakuuta teltassa tanssitaan ja pimenevässä illassa tapahtuma levittäytyy myös Torikortteleihin. Vanhan kauppahallin edustalle ilmestyy markkinoiden ajaksi pienimuotoinen saaristolaiskylä, jossa myydään ruokaa ja käsitöitä.

Silakkamarkkinoiden ohjelma

Kuva: Esko Jämsä/ Visit Helsinki
Kuva: Esko Jämsä/ Visit Helsinki