33. Marthaförbundet

Esittely

Finlands svenska Marthaförbund -liitto ja Helsingfors svenska marthaförening -yhdistys kannustaa meitä kaikkia näppärillä vinkeillä arjen kestäviin valintoihin Itämeren puolesta. Marthoilta saat maittavat ekologisesti kestävät kalaherkkureseptit syyspöytään ja vinkkejä itämeriviisaaseen arkeen.

Teltassamme voit kartoittaa onko ruoka- ja Järkikala-lajituntemuksesi ajan tasalla. Rohkeat visailijat palkitaan näppärällä lajittelukassilla, joka poistaa viimeisetkin haasteet kotitalouden pakkausroskien kierrätyksestä. Helpoin mahdollinen Itämeriteko! Lauantaina 8.10. otetaan myös varaslähtö suomenruotsalaisen ruokakulttuurin päivään, nappaathan mukaan oman teemalehden Havets smaker (Meren maut)!

Marthaförbundetin pisteen löydät Kauppatorilta sunnuntaina klo 9–19, maanantaista-perjantaihin klo 10–18 ja lauantaina klo 10–16, tervetuloa!

Kiinnostaako sinua yhdistyksen ohjelma ja mitä Martha-jäsenyys sisältää? Tervetuloa juomaan kuppi kahvia Marthojen teltan kotoisassa nurkkauksessa (ota mielellään oma muki mukaan!). Käytä myös tilaisuus hyväksesi ja keskustele meidän asiantuntijoiden kanssa. Paikalla ovat joka päivä uudet asiantuntijat, jotka antavat vinkkejä hyvistä arjen valinnoista – sinun ja Itämeren hyvinvoinnin puolesta. Saat myös tavata lähiseudun Martha-jäseniä, jotka kertovat omasta toiminnastaan.

Ohjelma:

Sunnuntai: Tervetuloa Marthaförbundet -liiton ja Helsingfors svenska marthaförening -yhdistyksen telttaan Silakkamarkkinoilla! Nauti kuppi kahvia, nappaa mukaan kalareseptejä, opi tunnistamaan Järkikalat ja testaa Itämeren kalojen lajintuntemuksesi.

Maanantai: Marlena Grönqvist, Marthaförbundetin itämeriprojektin asiantuntija, jakaa käytännön ohjeita siitä, miten arjessa voi tehdä Itämeren kannalta viisaita valintoja.

Tiistai: Marthateltassa paikalla Sandra Mellberg, ravitsemustieteilijä ja Marthaförbundetin kotitalousneuvoja. Sandra osaa vastata Järkikalan valmistukseen liittyviin kysymyksiin ja jakaa herkullisia kalareseptejä.

Keskiviikko: Cecilia Nyman on Marthaförbundetin asiantuntija aiheista ympäristö- ja kemialliset aineet sekä Itämeri-projektin johtaja. Hän kertoo miksi muovin käyttöä kannattaa vähentää ja miten vähemmän muovia kotona edistää sekä sinun että Itämeren hyvinvointia.

Torstai: Tänään saat tavata Elisabeth Erikssonin, Marthaförbundetin kotitalous- ja sienineuvojan. Elisabeth on loistava valmistamaan pieniä järkikaloja – mainio herkku kunhan menetelmä on oikea! Voit käyttää myös tilaisuutta hyväksesi ja esittää kysymyksiä sienistä.

Perjantai: Toni Rautakoski on leipuri ja Marthaförbundetin kotitalousneuvoja. Kuulutko heihin jotka ovat innostuneet hapanjuureen leipomisesta tai haluaisitko kokeilla? Toni neuvoo sinua ja vinkkaa myös hyvistä kalaruuista.

Lauantai: Tänään otetaan varaslähtö suomenruotsalaisen ruokakulttuurin päivään. Jaamme teltalla ilmaiseksi kovasti odotettua teemalehteä Havets smaker (Meren maut).

Kategoriat

#Muut

Sinua saattaa kiinnostaa