PERUNARÖSTIT / RÅRAKOR
Perunaröstit kalanmädillä
Ainekset
200 g kalanmätiä, esimerkiksi kuoreen tai siian mätiä
6 kpl suuria kiinteitä perunoita
1 punasipuli
1 dl kermaviiliä tai hapankermaa
voi-öljyseosta paistamiseen
sitruunanviipaleita ja tillin oksia koristeluun
Valmistus
Anna mädin valua pienireikäisessä siivilässä muutama tunti viileässä.
Kuori ja pilko sipuli pieneksi.
Kuori ja raasta peruna hienoksi ja purista neste pois raasteesta.
Laita raaste astiaan ja mausta se suolalla ja pippurilla.
Kuumenna paistinpannu hieman keskilämpöä kuumemmaksi.
Muotoile perunaraasteesta neljä ohutta kakkua, noin 15 cm halkaisijaltaan. Paista öljy-voiseoksessa kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Anna röstin jäähtyä, laita päälle nokare kermaviiliä, kalanmätiä ja hienonnettua tilliä. Koristele tillin oksilla ja sitruunalla.
Rårakor med fiskrom
Ingredienser
200 g rom, t.ex. nors eller siklöja
6 st stora fasta potatisar
1 rödlök
1 dl gräddfil
rybsolja att steka i
citronklyftor och dillvippor till garnering
Gör så här
Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i några timmar i kylen.
Skala och finhacka löken.
Skala och finriv potatisen och krama ur vätskan väl.
Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar.
Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme.
Forma fyra tunna kakor, cirka 15 cm i diameter. Stek i smör och olja tills de är gyllenbruna och knapriga.
Låt rårakorna svalna, lägg på en klick gräddfil, rom och finhackad rödlök. Garnera med dill och citron.