Info

silakkamarkkinat Kauppatorilla

Silakkamarkkinoita on vietetty Helsingissä jo vuodesta 1743 lähtien, ja se on yksi Suomen vanhimmista yleisötapahtumista.

Vuoden 2021 Silakkamarkkinat ovat avoinna Kauppatorilla sunnuntaista lauantaihin 3.–9.10.2021. Myyntiaika on sunnuntaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaina klo 9–16. Tarkemmat tiedot markkinoiden myyjistä löydät täältä.

Torikortteleissa vietetään Silakkamarkkinoiden aikana 3.–9.10.2021 Silakkamarkkinat lautasella -teemaviikoa. Kaikki merelliset annokset ja edut löydät täältä.

Vastuullisuus ja esteettömyys

Stadin Silakkamarkkinat on vastuullisesti tuotettu tapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia mitataan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän kautta. Kannustamme saapumaan paikalle julkisilla liikennevälineillä ja muistutamme, että silakan kalastaminen ja syöminen on itsessään ekoteko.

Tapahtumassa käytetään biohajovia maisteluastioita, ekoenergiaa ja mahdollisimman paljon monivuotisia rakenteita ja materiaaleja. Myös jätteiden lajitteluun ja jätteen määrän vähentämiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Silakkamarkkinoilla huolehditaan siitä, että mereen ei päädy jätettä, ja markkinatoimijoilta sekä yhteistyökumppaneilta edellytetään vastuullisia toimintatapoja. Lue lisää Silakkamarkkinoiden vastuullisuudesta ja ympäristöstä täällä.

Alue ei ole kokonaan esteetön. Kulkuväylät tapahtuma-alueella ovat leveitä, mutta osin epätasaisia tai kaltevia. Kauppatorilla kalastajaveneiden lähelle ei portaiden vuoksi pääse helposti esim. pyörätuolilla. Lähin invapysäköintipaikka löytyy Pohjois-Esplanadin puolelta Helenankadun kohdalta.

Eri kieliryhmien tarpeet huomioidaan tapahtuman viestinnässä mahdollisimman kattavasti. Tapahtuman tiedot löytyvät verkkosivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.