Puolukkagraavattu särkikala / Lingongravad karpfisk (mörtfisk)
Puolukkagraavattu särkikala
Ainekset
500 g särkikalan fileitä
25 g karkeaa merisuolaa
30 g sokeria
1 dl puolukoita
valkopippuria
Valmistus
Ripottele suola, sokeri ja valkopippuri kalan päälle. Survo puolukat kevyesti ja levitä survos kalan nahattomalle puolelle.
Kääri fileet tiiviisti muovikelmuun ja anna seistä jääkaapissa vähintään vuorokauden.
Kaavi fileet puhtaiksi ja leikkaa graavatuista fileistä ohuita siivuja.
Martta-vinkki
Graavattu kala sopii erinomaisesti tumman leivän päälle tai nautittavaksi perunasalaatin kanssa.
Lingongravad karpfisk (mörtfisk)
Ingredienser
500 g Filé av karpfisk (mörtfisk)
25 g grovt havssalt
30 g socker
1 dl lingon
Krossad vitpeppar
Så gör du
Strö salt, socker och vitpeppar på fisken. Krossa lingonen lätt och fördela krosset över fiskens filéyta.
Linda in filen tätt i plastfolie och låt stå i kylskåpet minst ett dygn.
Skrapa filén ren och skär tunna skivor av den gravade fisken.
MARTHA TIPSAR
Gravad fisk passar utmärkt på en skiva mörkt bröd eller med en potatissallad.