Silakkaburgeri / Strömmingsburgare
Silakkaburgeri
ainekset
Silakkafileet
600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
hyppysellinen mustapippuria
voita paistamiseen
Lisukkeet:
salaatinlehtiä
hampurilaisleipiä
coleslawta
hernepyreetä
VALMISTUS
Silakkafileet
Laita silakkafileet nahkapuoli alaspäin voi- tai leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kääntele fileet jauhoissa.
Paista voissa pannulla, miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, tai uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kokoa hampurilainen maun mukaan silakoista ja lisukkeista.
Strömmingsburgare
INGREDIENSER
Strömmingsfiléer:
600 g strömmingsfiléer
1 dl rågmjöl
salt, svartpeppar
smör
Tillbehör:
salladsblad
hamburgerbröd
coleslaw
ärtpuré
Strömmingsfiléer
SÅ GÖR DU
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på smör- eller bakpåtspapper. Krydda med salt och peppar.
Vänd filéerna i mjölet.
Stek i smör i panna på medelvärme i 3–4 minuter per sida, eller i ugn, 225 grader i cirka 10 minuter.
Bygg burgaren enligt egen smak med strömmingen och tillbehör.