Silakkaburgeri / Strömmingsburgare

Silakkaburgeri

ainekset

Silakkafileet

600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa 
hyppysellinen mustapippuria
voita paistamiseen

Lisukkeet:

salaatinlehtiä
hampurilaisleipiä
coleslawta
hernepyreetä

VALMISTUS

Silakkafileet

Laita silakkafileet nahkapuoli alaspäin voi- tai leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kääntele fileet jauhoissa. 

Paista voissa pannulla, miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, tai uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kokoa hampurilainen maun mukaan silakoista ja lisukkeista. 

Strömmingsburgare

INGREDIENSER

Strömmingsfiléer:

600 g strömmingsfiléer
1 dl rågmjöl
salt, svartpeppar
smör

Tillbehör:
salladsblad
hamburgerbröd
coleslaw
ärtpuré
Strömmingsfiléer

SÅ GÖR DU

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på smör- eller bakpåtspapper. Krydda med salt och peppar.

Vänd filéerna i mjölet.

Stek i smör i panna på medelvärme i 3–4 minuter per sida, eller i ugn, 225 grader i cirka 10 minuter.

Bygg burgaren enligt egen smak med strömmingen och tillbehör.