Tyrniceviche / Ceviche med havtorn
Tyrniceviche
Ainekset (4–5 alkupalaa)
300 g kalafileitä (esim. hauki, lahna, särki tai säyne)
½ dl tyrnimarjamehua
1 tl raakasokeria
½ tl suolaa
1 punasipuli
1 pala chiliä, maun ja voimakkuuden mukaan
tuoreita yrttejä kuten minttua, persiljaa, korianteria tai sitruunamelissaa
Tarjoiluun:
sormisuolaa
mustapippuria
kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistus
Pakasta kala ennen valmistamista, jos käytät raakaa petokalaa kuten ahventa tai haukea.
Leikkaa kala noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
Sekoita mehu, sokeri ja suola, ja kaada kalan päälle niin että se kokonaan peittää kalan. Anna kalan mureutua jääkaapissa vähintään tunnin.
Suikaloi sipuli ja silppua chili ja yrtit pieneksi. Sekoita kalan kanssa ennen tarjoilua, kaada tarvittaessa pois liika neste.
Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla, ja pirskota pinnalle öljyä.
Ceviche med havtorn
Ingredienser
300 g abborrfiléer (gädda, braxen, mört eller id fungerar lika bra)
1 dl havtornsjuice
1 tsk råsocker
½ tsk salt
1 rödlök
1 bit chili, enligt smak och styrka
färska örter, till exempel mynta, persilja, koriander eller citronmeliss
Till servering:
flingsalt
svartpeppar
kallpressad rybsolja
Gör så här
Frys fisken före tillagning om du använder en rovfisk, såsom abborre eller gädda.
Skär fisken i cirka 1 cm stora kuber.
Blanda juice, salt, socker, och häll över fisken tills den är helt täckt. Låt fisken möras i kylskåpet i minst en timme.
Strimla löken och hacka chilin och örterna smått. Blanda med fisken innan servering, häll vid behov ut överlopps vätska.
Smaka av med flingsalt och svartpeppar, och ringla över olja.