Mätikastike / Romsås
Mätikastike Kalalle
Ainekset (5–6 annosta)
5 dl ranskankermaa, smetanaa tai turkkilaista jogurttia
4 rkl majoneesia
½ dl ruohosipulia
1 pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
1 dl mätiä (esim. kuore, hauki)
suolaa maun mukaan
Valmistus
Silppua punasipuli ja ruohosipuli hienoksi.
Sekoita keskenään sipuli, ruohosipuli, ranskankerma ja majoneesi.
Purista sekaan sitruunan mehu, ja lisää mäti. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile esimerkiksi hauen, perunoiden ja herneiden kanssa.
Romsås till fisk
Ingredienser (5–6 portioner)
5–6 portioner
5 dl crème fraiche, smetana eller turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
½ dl gräslök
1 liten rödlök
1 msk citronsaft
1 dl fiskrom (t.ex. nors, gädda)
salt enligt smak
Så gör du
Finhacka rödlök och gräslök.
Bland ihop löken och gräslöken med crème fraiche och majonnäs.
Pressa i citronsaft och rör i romen. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
Servera med exempelvis gädda, potatis och ärter.