Puolukkagraavattu särkikala / Lingongravad karpfisk (mörtfisk)

Puolukkagraavattu särkikala

Ainekset

500 g särkikalan fileitä
25 g karkeaa merisuolaa
30 g sokeria
1 dl puolukoita
valkopippuria

Valmistus

Ripottele suola, sokeri ja valkopippuri kalan päälle. Survo puolukat kevyesti ja levitä survos kalan nahattomalle puolelle.

Kääri fileet tiiviisti muovikelmuun ja anna seistä jääkaapissa vähintään vuorokauden.

Kaavi fileet puhtaiksi ja leikkaa graavatuista fileistä ohuita siivuja.

Martta-vinkki

Graavattu kala sopii erinomaisesti tumman leivän päälle tai nautittavaksi perunasalaatin kanssa.

Lingongravad karpfisk (mörtfisk)

Ingredienser

500 g Filé av karpfisk (mörtfisk)
25 g grovt havssalt
30 g socker
1 dl lingon
Krossad vitpeppar

Så gör du

Strö salt, socker och vitpeppar på fisken. Krossa lingonen lätt och fördela krosset över fiskens filéyta.

Linda in filen tätt i plastfolie och låt stå i kylskåpet minst ett dygn.

Skrapa filén ren och skär tunna skivor av den gravade fisken.

MARTHA TIPSAR

Gravad fisk passar utmärkt på en skiva mörkt bröd eller med en potatissallad.