Silakka-smörrebröd

4 annosta

Ainekset

Smörrebröd
300 g silakkafileetä
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3 dl panko- tai korppujauhoja
suolaa
ruisleipää
salaattia
remouladekastiketta
pikkelöityä kurkkua

Pikkelöity kurkku
1 kurkku
1 dl etikkaa
1 dl vettä
½ dl sokeria
Chilihiutaleita

Remouladekastike
½ porkkana
1 salottisipuli
½ maustekurkku
2 rkl kaprista
nippu persiljaa
½ tl dijonsinappia
1 ½ dl majoneesia
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Ranskalaiset perunat
2 l vettä
2 rkl etikkaa
1 rkl suolaa
2 kg jauhoista perunaa
öljyä uppopaistamiseen
suolaa

Valmistus

Pikkelöity kurkku: Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä, ja aseta kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita keskenään etikka, vesi ja sokeri. Lämmitä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut, ja mausta chilihiutaleilla. Kaada kurkkuviipaleiden päälle, ja anna tekeytyä valmistaessasi muut ainekset.

Remouladekastike: Raasta porkkana. Hienonna salottisipuli, maustekurkku, kapris ja persilja. Sekoita ainekset sinapin ja majoneesin kanssa, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Tuplapaneroi silakat kääntämällä ne ensin jauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.

Friteeraa fileitä 3 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Valmista voileipä: Levitä remouladekastiketta ruisleivälle. Lisää salaattia ja friteerattu silakka, ja päällimmäiseksi pikkelöityä kurkkua. Tarjoile ranskalaisten perunoiden kanssa.

Ranskalaiset perunat

Kiehauta vesi, etikka ja suola kattilassa.

Leikkaa perunat tikuiksi ja lisää veteen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Siivilöi perunat ja anna kuivua ja jäähtyä talouspaperin päällä.

Lämmitä öljy 160 asteeseen. Uppopaista perunoita 1-2 minuuttia pienissä erissä, ettei rasvan lämpötila laske liikaa. Nosta perunat reikäkauhalla ja anna kuivua talouspaperilla noin 20 minuuttia.

Nosta rasvan lämpötila 180 asteeseen. Uppopaista perunoita vielä 3 minuuttia, nosta reikäkauhalla ja mausta suolalla ennen tarjoilua.

Vinkki! Saat perunoista vielä rapeampia pakastamalla ne ensimmäisen uppopaiston jälkeen. Näin voit myös valmistaa ranskalaiset etukäteen.