Strömmingspinnar
4 portioner
300 g strömmingsfiléer
1–2 tsk salt
1 cm ingefära (riven)
1 tsk chilipulver
1 1/2 dl rågmjöl
2 ägg
3 dl panko
1 1/2 dl mannagryn
2 msk rybsolja
Pepparrotsdipp:
150 g crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1 msk hackad koriander
1/2 tsk salt
Så gör du:
Pepparrotsdipp: blanda alla ingredienser till dippen och servera till strömmingspinnarna.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär strömmingsfiléerna på längden och sätt i en skål. Krydda med salt, ingefära och chilipulver. Blanda väl så att alla filéer täcks av kryddblandningen.
Mät upp rågmjöl i en skål, uppvispade ägg i en annan och panko blandat med mannagryn i en tredje.
Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoblandningen. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
Placera ut de panerade filéerna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och ringla över olja.
Grädda strömmingspinnarna i cirka 10 minuter. Salta de färdiga pinnarna efter gräddning vid behov.