2019 Stadin Silakkamarkkinoilla mukana 32 kalastajaa

Stadin Silakkamarkkinat avattiin perinteisesti lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Markkinoiden aikana Helsingin Kauppatori, Kolera-allas ja Lyypekinlaituri täyttyivät kalastajista, syyssesongin herkuista ja monipuolisesta ohjelmasta. Mukana yhdessä kaupungin perinteikkäimmässä tapahtumassa oli yhteensä 32 kalastajaa.

Vuoden 2019 kalastajaveneiden ja -mökkien myyntipaikat arvottiin perinteisin menoin 22.8. Arvonnan valvojana toimi Suomen ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordas. Mukaan ilmoittautuneiden kalastajien määrä kasvoi vuoteen 2018 verrattuna kuudella.

Avajaispäivänä soudettiin myös puhtaiden lähivesien ja Itämeren hyväksi. Finlandia Hall rotaryklubin järjestämä Silakkasoutu soudettiin kirkkoveneellä Töölönlahdelta Kauppatorille. Lisäksi perinnepurjelaivat Albanus, Vivian, Olga, Joanna Saturna ja Valborg olivat paikalla koko viikon.

Silakkaraati kokoontui perinteiseen tyyliin maistelemaan markkinoilla mukana olevien kalastajien maustekalat ja silakkayllätykset. Voittajat julkistettiin vuoden 2019 ohjelmalavana toimineen Majakkalaiva Vingan kannella. Maustekala-sarjan pääpalkinnon voitti Tage Gustafsson Hangosta pisteillä 51. Silakkayllätys-sarjassa voiton vei chili-valkosipulisilakalla Heikki Eskelinen Paraisilta pisteillä 56.

Vuoden 2020 Stadin Silakkamarkkinoita vietetään 4.–10. lokakuuta.


Kuva: Kim Öhman