Stadin Silakkamarkkinat 2020 kiittää

Lauantaina 10. lokakuuta päättyneet Stadin Silakkamarkkinat toivat jälleen Kauppatorille ja sen läheisyyteen 39 kalastajaa ja muuta markkinatoimijaa eri puolilta Suomea. Lämmin kiitos niin kalastajille, myyjille kuin vierailijoillekin! Risuja, ruusuja ja muuta palautetta markkinoista voit jättää verkossa täällä.

Stadin Silakkamarkkinoilla yhdistyvät merellinen saaristolaisperinne ja moderni ruokakulttuuri, mikä näkyi tänä vuonna myös läheisten Torikortteleiden ravintoloissa. Silakkamarkkinat lautasella -teemaviikko toi yleisön maisteltavaksi silakka- ja kala-annoksia laidasta laitaan. Silakkamarkkinat laajeni ensimmäistä kertaa myös Havis Amandan patsaan ympäristöön uudelle Saaristolaistorille, jossa lämmiteltiin kuumilla juomilla sekä tarjoiltiin kauden ruokaherkkuja ja käsityöläistuotteita.

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Poikkeusvuosi karsi tapahtuman oheisohjelmaa ja toi mukanaan joitakin erityisjärjestelyitä, mutta pitkä markkinaperinne ei tänäkään syksynä katkennut. Tavataan torilla jälleen lokakuussa 2021!