Suomenruotsalaisen ruokakulttuurin palkinto Stadin Silakkamarkkinoille

Ruotsinkielinen marttaliitto Finlands svenska Marthaförbund on päättänyt myöntää Stadin Silakkamarkkinoille vuoden 2021 suomenruotsalaisen ruokakulttuuripalkinnon, arvoltaan 1 000 euroa.

Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista perinteisistä yleisötapahtumista, jota on vietetty Helsingissä jo vuodesta 1743. Silakkamarkkinat on vuosien mittaan kasvanut ruokamarkkinoista yleisötapahtumaksi, jossa kohtaavat saaristolaisperinteet ja moderni ruokakulttuuri.

Markkinat ovat tärkeä osa suomenruotsalaista ruokakulttuuria. Markkinoiden pitkät perinteet sopivat hyvin Marthaförbundetin arvoihin, joita ovat kotimaisten kestävän kehityksen mukaisten valintojen edistäminen, Itämerta koskevan tietoisuuden parantaminen ja älykalan käytön lisääminen, perusteluissa sanotaan. Palkinnon luovutti Marhaförbundetin puheenjohtaja Andrea Hasselblatt.

“Olemme kiitollisia saamastamme huomionosoituksesta”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula. “Silakkamarkkinoiden todellisia sankareita ovat kuitenkin kalastajat, joiden elinkeinoa haluamme olla mukana säilyttämässä.”

Marthaförbundet juhlistaa ruokakulttuurin päivän 30-vuotista taivalta myös tarjoamalla ruokakulttuuria käsittelevän digitaalisen live-verkkolähetyksen Facebookissa 9.10. klo 12. Sen ansiosta kaikki ruokaharrastajat voivat seurata juhlallisuuksia kotisohvaltaan.

Lähetyksessä käydään läpi 30 vuotta kestänyttä työtä ruokakulttuurin parissa ja luodaan katsaus suomenruotsalaisen ruokakulttuurin tulevaisuuteen. Lähetyksessä tavataan ”Köttkunskap – från nos till svans” -ruokakulttuurilehden tekijät ja vuoden ruokakulttuuripalkinnon voittaja Silakkamarkkinoilla. Täällä voi tutustua tapahtumaan tarkemmin.