Piparjuurigraavattu silakka / Pepparrotsgravad strömming

PIPARJUURIGRAAVATTU SILAKKA

Ainekset

500 g silakkafileitä
5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
½ tl suolaa
Noin 1 dl hienoksi raastettua piparjuurta (Säädä määrä oman maun mukaan. 1 dl antaa voimakkaan maun kastikkeelle.)

Valmistus

Poista nahka silakkafileistä.

Valmista liemi sekoittamalla vesi, etikka, sokeri ja suola. Anna silakoiden seistä liemessä jääkaapissa yön yli.

Raasta piparjuuri ja sekoita sen kanssa jogurtti ja suola. Maista.

Anna silakoiden valua lävikössä tai siivilässä ja sekoita ne sitten jogurttikastikkeen kanssa.

Tarjoile esimerkiksi näkkileivän tai limpun kanssa, ripottele päälle puna- tai ruohosipulia.

Pepparrotsgravad strömming

Ingredienser

500 g strömming
5 dl vatten
1 dl ättika
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
Cirka 1 dl finriven pepparrot, eller enligt egen smak, 1 dl ger en stark sås

Så gör du

Dra av skinnet från strömmingsfiléerna, se videon.

Blanda en lag på vatten, ättika, socker och salt. Låt strömmingen ligga i lagen i kylskåp under natten.

Riv pepparrot och blanda med yoghurt och salt. Smaka av.

Låt strömmingen rinna av i durkslag eller sil och blanda med yoghurtsåsen.

Servera med exempelvis knäckebröd eller limpa, och strö över med rödlök eller gräslök.