Wallenbergin pihvit hauesta / Gäddwallenbergare

Wallenbergin pihvit hauesta

Ainekset

Haukipihvit (4 ANNOSTA)

500 g haukifileitä
2 dl kermaa
1 kananmuna
1½ tl suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen
hapankorppuja tai korppujauhoja leivittämiseen

Piparjuurismetana

2 tl raastettua piparjuurta
1 dl smetanaa tai ranskankermaa

Valmistus

Sirottele suolaa kylmien haukifileiden päälle.

Silppua hauki veitsellä pieneksi tai sekoita sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Lisää kananmuna ja kerma sekoittamisen aikana. Mausta valkopippurilla.

Muotoile pieniä pulleita pihvejä, paista voissa keskilämmöllä 3-4 minuuttia per puoli. Käännä pihvit kun niiden pinnalle nousee nestettä.

Vaahdota smetana, sekoita piparjuuren kanssa, lisää hyppysellinen suolaa.

Tarjoile valmiit pihvit piparjuurismetanan kanssa. Halutessasi voit laittaa smetanaseoksen pursotinpussiin ja pursottaa pihvien päälle.

Gäddwallenbergare

ingredienser

4 portioner

500 g gäddfiléer
2 dl grädde
1 ägg
2–3 tsk
salt
vitpeppar
smör till stekning
surskorpor till panering

Pepparrotssmetana

2 tsk riven pepparrot
1 dl smetana eller creme fraiche

Så gör du

Strö salt över de kalla gäddfiléerna.

Hacka gäddan smått med kniv eller mixa med stavmixer till en grov massa. Tillsätt ett ägg och grädde under omrörning. Krydda med vitpeppar.

Forma små bulliga biffar, stek i smör på medelvärme i 3-4 minuter per sida. Vänd biffarna när det bildas vätska på ytan.

Vispa upp smetanan, rör ner pepparroten, tillsätt en nypa salt.

Servera de färdiga biffarna med pepparrotssmetana. Om du vill kan du spritsa smetanan ovanpå wallenbergaren med en spritspåse.