Lahnajuustokakku

Ainekset

100 g maalahden limppua tai vastaavaa tummaa limppua
50 g voita
3 liivatelehteä
300 g savustettua lahnaa
1 nippu ruohosipulia
500 g rahkaa
2 dl ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria
sitruunanviipaleita
kuoreen tai hauen mätiä

Valmistus

Sulata voi. Murenna leipä veitsellä tai tehosekoittimessa, ja sekoita voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Poimi savulahnasta lihat. Hienonna ruohosipuli ja tilli, mutta säästä hieman koristelua varten.

Sekoita keskenään rahka ja ranskankerma. Lisää lahna, ruohosipuli ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä tahna tasaisesti vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Irrota vuoasta reunat ja nosta mätiä nokareittain kakun pinnalle. Koristele yrteillä ja sitruunaviipaleilla