Madekeitto sinihomejuustolla

4 annosta

Ainekset

Kalaliemi
n. 1 kg madetta
1 sipuli
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
5 valkopippuria
2 tl suolaa
n. 2 l vettä

Keitto
mateen liha
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
6 perunaa
250 g juuriselleriä, tai 3 sellerinvartta
1 dl kermaa
100 g sinihomejuustoa
nippu tilliä
suolaa ja pippuria

Valmistus

Nylje made. Perkaa viiltämällä mahan auki varovasti ja poistamalla sisäelimet ja kidukset (tai pyydä kalakauppiasta tekemään sen puolestasi). Huuhtele.

Keitä kalaliemi: Aseta kala kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua 5 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. Kuori sipuli ja porkkanat, puolita ja lisää liemeen. Lisää mausteet ja keitä noin 15 minuuttia kunnes kala on kypsää.

Nosta made liemestä ja anna jäähtyä hetken. Ota kalan liha talteen kulhoon. Siivilöi liemi ja nosta sivuun.

Valmista keitto: Silppua sipuli ja leikkaa vihannekset suupalan kokoisiksi. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa, ja lisää porkkana, selleri ja viimeiseksi perunat. Kaada joukkoon kalalientä niin että kasvikset peittyvät, lisää tarvittaessa vettä. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä-

Lisää kalanliha ja kerma keittoon. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile tillin kanssa.