Savukala-vodkapasta

Ainekset: 

2 sipulia 
3 kynttä valkosipulia 
2 rkl rypsiöljyä 
½ tl chilihiutaleita 
2 rkl tomaattipyreettä 
120 g savustettua särkikalaa säilykkeessä (esim. järkisärki tai leppäsavukala) 
1 dl vodkaa 
400 g tomaattimurskaa 
1-2 rkl ranskankermaa
suolaa ja pippuria
pastaa tarjoiluun 

Valmistus: 

Silppua sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljy pannussa ja kuullota sipuleita ja chilihiutaleita 2–3 minuuttia kunnes valkosipuli tuoksuu aromikkaalta. 

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia kunnes seos on kunnolla karamellisoitunut ja tummanpunainen, ja se rupeaa hieman juoksettumaan. 

Nosta lämpöä ja lisää joukkoon kala ja vodka, ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada mukaan tomaattimurska ja keitä vielä 15 minuuttia. Viimeistele nokareella ranskankermaa, ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kera.