Silakka-tomaattipannu
4 annosta
Ainekset
400g silakkafileetä
suolaa ja valkopippuria
½ dl ruisjauhoja
½ dl korppujauhoja
voita tai öljyä paistamiseen
Kastike
1 sipuli
2 tomaattia
nippu ruohosipulia
nippu tilliä
1 dl kermaa
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
Valmistus
Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla, asettele ne vastakkain nahkapuoli ulospäin ja paneroi ruis- ja korppujauhoissa. Paista molemmin puolin voissa tai öljyssä.
Hienonna sipuli, ruohosipuli ja tilli. Paloittele tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä, lisää tomaatit ja kerma ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää loput ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aseta silakat kastikkeeseen, tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.