Tyrnisilakat / Havtornsströmming
TYrnisilakat
Ainekset
600 g tuoreita silakkafileitä
Liemi
1 dl väkiviinaetikkaa
½ dl tyrnimarjamehua
4 dl vettä
1 rkl suolaa
1 dl sokeria
Kastike
2 dl ranskankermaa
2 rkl kuivattuja ja murskattuja tyrnimarjahiutaleita
3 rkl tyrnimarjamehua
3 rkl hienonnettua tilliä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
Valmistus
Kiehauta liemen ainekset, ja anna jäähtyä.
Asettele silakkafileet lasikulhoon ja kaada päälle kylmä liemi. Peitä kulho ja anna seistä jääkaapissa 8–12 tuntia.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset.
Ota silakat liemestä, valuta neste ja irrota nahka. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile ja nauti muutaman päivän kuluessa.
Havtornsströmming
Ingredienser
600 g färska strömmingsfileér
Lag
1 dl ättika
½ dl havtornssaft
4 dl vatten
1 msk salt
1 dl socker
Sås
2 dl crème fraîche
2 msk torkade krossade havtornsflakes
3 msk havtornssaft
3 msk dill, finklippt
1 tsk salt
2 tsk socker
Så gör du
Koka upp ingredienserna för lagen, låt svalna.
Placera stömmingsfiléerna i en glasskål och slå över den kalla lagen. Täck över och låt stå i kylskåp 8–12 timmar.
Gör såsen genom att blanda samman alla ingredienser.
Ta strömmingen ur lagen, låt rinna av och lossa skinnet. Klipp filéerna i mindre bitar och blanda i såsen. Servera inom några dygn.