Tyrnisilakat / Havtornsströmming

TYrnisilakat

Ainekset

600 g tuoreita silakkafileitä

Liemi

1 dl väkiviinaetikkaa
½ dl tyrnimarjamehua
4 dl vettä
1 rkl suolaa
1 dl sokeria

Kastike

2 dl ranskankermaa
2 rkl kuivattuja ja murskattuja tyrnimarjahiutaleita
3 rkl tyrnimarjamehua
3 rkl hienonnettua tilliä
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Valmistus

Kiehauta liemen ainekset, ja anna jäähtyä.

Asettele silakkafileet lasikulhoon ja kaada päälle kylmä liemi. Peitä kulho ja anna seistä jääkaapissa 8–12 tuntia.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset.

Ota silakat liemestä, valuta neste ja irrota nahka. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile ja nauti muutaman päivän kuluessa.

Havtornsströmming

Ingredienser

600 g färska strömmingsfileér

Lag

1 dl ättika
½ dl havtornssaft
4 dl vatten
1 msk salt
1 dl socker

Sås

2 dl crème fraîche
2 msk torkade krossade havtornsflakes
3 msk havtornssaft
3 msk dill, finklippt
1 tsk salt
2 tsk socker

Så gör du

Koka upp ingredienserna för lagen, låt svalna.

Placera stömmingsfiléerna i en glasskål och slå över den kalla lagen. Täck över och låt stå i kylskåp 8–12 timmar.

Gör såsen genom att blanda samman alla ingredienser.

Ta strömmingen ur lagen, låt rinna av och lossa skinnet. Klipp filéerna i mindre bitar och blanda i såsen. Servera inom några dygn.