Koronaturvallisuus Stadin Silakkamarkkinoilla

Koronavirustilanteen vuoksi Stadin Silakkamarkkinoiden aikana ei järjestetä erillistä ohjelmaa tai oheistapahtumia, vaan kutsumme yleisön silakkaostoksille turvallisesti ja väljästi läpi koko tapahtuma-ajan. Kannustamme hyödyntämään laajasti markkinoiden aukioloaikoja ja tulemaan mahdollisuuksien mukaan paikalle vähemmän kiireisinä ajankohtina. Perinteinen pormestarin avajaispuhe ja muuta ohjelmaa on poikkeuksellisesti koettavissa verkossa.

Pyydämme yleisöä sekä myyjiä saapumaan paikalle ainoastaan terveinä, noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä huomioimaan turvavälit. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, jotta turvavälien huomioiminen on helpompaa. Myyntipisteillä on saatavilla käsidesiä. Myös myyjät ja kalastajat on ohjeistettu noudattamaan erityisen huolellista käsi- ja elintarvikehygieniaa myyntitilanteessa sekä tuotteiden maistatuksessa. 

Noudatathan seuraavia ohjeita turvallisen kaupankäynnin mahdollistamiseksi:

1. Ethän tule markkinoille jos olet kipeä tai tunnet vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita. Kunnioita lähimmäistesi terveyttä.

2. Pese kädet huolella tai käytä käsidesiä. Käsidesipulloja löytyy jokaiselta myyntipisteeltä ja ympäri aluetta selvästi merkittyinä.

3. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

4. Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.

5. Pidä riittävät turvavälit. Suosittelemme vähintään metrin väliä seuraavaan henkilöön.

6. Älä koskettele turhaan myynnissä olevia tuotteita. Anna myyjän antaa sinulle haluamasi tuote.

7. Älä jää nauttimaan ostamiasi elintarvikkeita markkina-alueen penkeille, rappusille tai vastaaviin paikkoihin vaan nauti ostoksesi vasta omissa tiloissasi tai siihen osoitetuissa asiakaspaikoissa alueella. Muista hyvän käsihygienian merkitys.

8. Käytä kasvomaskia, jos mahdollista. Se tarjoaa lisäsuojaa niin teille kuin meille kaikille.