Coronasäkerheten på Strömmingsmarknaden

På grund av coronavirussituationen ordnas inget separat program och inga kompletterande evenemang under Strömmingsmarknaden. Vi hälsar allmänheten välkommen att komma på strömmingsuppköp tryggt och med lämpliga säkerhetsavstånd under evenemangets öppettider. Vi uppmuntrar besökare att utnyttja marknadens långa öppettider fullt ut från morgon till kväll och att komma på besök när det inte är rusning på marknaden. Borgmästarens traditionella invigningstal och annat program kan undantagsvis upplevas på webben.

Vi ber att besökare och säljare kommer till platsen endast om de är friska samt att de iakttar god hand- och hosthygien och sköter om säkerhetsavstånden. Vi har planerat marknadsområdet så att det finns så mycket fritt utrymme som möjligt, så att det är lättare att hålla säkerhetsavstånden. Handsprit finns att få på försäljningsställena. Även säljarna och fiskarna har fått instruktioner om att iaktta särskilt omsorgsfull hand- och livsmedelshygien när de säljer produkter eller ger smakprover.

Vänligen iaktta följande anvisningar för att göra det möjligt att köpa och sälja produkter tryggt:

1. Du kommer väl inte till marknaden sjuk eller med symptomer av koronavirus. 

2. Vänligen tvätta händerna nogrant och använd desinfektionsmedel. Desinfektionsmedel hittar du på tydligt utmärkta ställen vid alla försäljningspunkter och runt om området.

3. Rör ej vid dina ögon, näsa eller munnen om du inte just har tvättat händerna.

4. Hosta eller nys i en engångsservett och släng den genast i soporna. Om du inte har servetter så hosta eller nys i ärmen, inte i händerna.

5. Håll tillräckligt avstånd mellan andra människor/kunder. Vi rekommenderar en minst meters avstånd.

6. Rör ej i onödan produkter som är till salu. Låt försäljaren ge dej produkten du vill köpa.

7. Avnjut köpta livsmedel på de utmärkta platser vid marknaden eller hemma. Kom ihåg handhygienen.

8. Använd ansiktsmask om möjligt, då skyddar du dej själv och andra.