Yleisö löysi sankoin joukoin Stadin Silakkamarkkinoille

Stadin Silakkamarkkinoita vietettiin perinteiseen tapaan Helsingin Kauppatorilla 3.–9. lokakuuta. Markkinoilla oli etenkin sään suosiessa vilkasta, ja yhteensä tapahtumassa vieraili arviolta lähes 100 000 merellisten herkkujen ystävää.

Lauantaina 9. lokakuuta päättyneillä Stadin Silakkamarkkinoita käytiin kauppaa vilkkaasti, ja osa tuotteista myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen markkinoiden päättymistä. Myyntivaltteja olivat muun muassa Silakkaraadin palkitsemat maustekalat ja silakkatuotteet. Ruoka-alan ammattilaisista ja silakkaruokien ystävistä koostuva Silakkaraati valitsee vuosittain kolme suosikkiaan kategorioissa “perinteinen maustekala” ja “silakkayllätys”. 

“Väkeä on käynyt oikein mukavasti. Sinappisilakkaa kyseltiin tänä vuonna eniten, ja se myytiinkin pian loppuun. Ensi vuoden suosikkituotteeksi saattaa nousta taas jokin muu”, sanoo kalastaja Toni Rantanen.

Stadin Silakkamarkkinoilla yhdistyvät merellinen saaristolaisperinne ja moderni ruokakulttuuri, mikä näkyi myös läheisten Torikortteleiden ravintoloissa. Silakkamarkkinat lautasella -teemaviikko toi maisteltavaksi silakka- ja kala-annoksia klassikoista uusiin herkkuihin. Esimerkiksi silakkapihvit maistuivat runsain mitoin markkinaviikon ajan.

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Kauppatorilla perinteisesti aina lokakuun ensimmäisestä sunnuntaista alkaen.